با دستمال کثیف نمیتوان یک شیشه را تمیز کرد! ...
با دستمال کثیف نمیتوان یک شیشه را تمیز کرد! ...
با کارشناسان مرکز روی این طرح کار کردیم، ظرف یکی دو ماه بعد، طرح مذکور به امضای 52 نماینده رسید و به مجلس تقدیم شد.
متأسفانه از این طرح به دلیل اینکه محدودیتهایی برای نمایندگان به وجود میآورد، استقبال نشد. از جمله این محدودیتها ممانعت از سفرهای خارجی، به دعوت شرکتهای دولتی و خصوصی، ممنوعیت فعالیت اقتصادی در حین نمایندگی و پذیرفتن هدایا و همچنین توصیه به ادارات و بانکها بود.
خیلی زود متوجه شدیم که زمینه برای رأی به آن فراهم نیست، بنابراین طرح به کمیسیون آییننامه مجلس رفت که مصوبات این کمیسیون باید دو سوم آرا را بهدست بیاورد. هربار که بهدنبال طرح این موضوع در صحن مجلس بودیم، با تعلل یک عده که مخالف آن بودند، مواجه شدیم بنابراین کار پیش نرفت و ما هم دیگر امید چندانی نداشتیم.
بنابراین موفق به نظارت بر نمایندگان آنگونه که هدف شما بود، نشدید؟
سعی کردیم از فشارهای داخلی استفاده کرده و جلوی تخلفات را بگیریم. یکی از آنها اقدام رییس کمیسیون اقتصادی در مجلس هفتم بود که توصیهنامهای برای کسی نوشته بود و آقای حداد عادل که ریاست مجلس را بر عهده داشت، این موضوع را علنی کرد تا این نوع اقدامات کمتر صورت گیرد.
اگر میشد با این فشارها نظارت را ادامه داد، دیگر چه ضرورتی به پیگیری چنین طرحی بود؟
اثر این نوع اقدامات در مجلس هفتم محدود بود. بدون وجود قانون، نمیشد انتظار داشت چنین خواستی کاملا محقق شود. من و همکاران حساس به موضوع، در پیگیری طرح مذکور همواره با مشکل رأی دوسوم مواجه بودیم، بنابراین از تلاش دست میکشیدیم.
جرقه پیگیری این طرح مجددا چه زمانی زده شد؟
زمانیکه با آقای حداد عادل خدمت رهبری رسیدیم، تعبیر آقای حداد این بود که مجلس که ناظر بر همه است باید خودش منزه باشد. آقای حداد این عبارت را به کار برد که «با دستمال کثیف نمیتوان یک شیشه را تمیز کرد»، رهبر انقلاب هم چندبار از این مثال آقای حداد استفاده کردند.
متن کامل : http://farsiblog.mihanblog.com/post/2214تهیه وَ تدوین : عـبـــد عـا صـی